Inverter

Inverter til 12V eller 24V

Invertere til 12V eller 24V DC

 

Invertere med Ren Sinus

Ren Sinus invertere har en jævn Sinus-kurve, de producerer 230V strøm med strøm fra dine batterier, og du kan altid være sikker på at tingene som får strøm fra dem, at de vil virke. Nogle apparater vil kun fungere med strøm fra en Ren Sinus inverter, dette da deres elektrisk kredsløb ikke kan forstå andet end Ren Sinus.

Inverter med Modificeret Sinus

Modificeret Sinus betyder at den strøm som kommer ud af inverteren ikke er helt Ren Sinus, men at den er modificeret det vil sige, den ligner men er ikke Ren Sinus. Nogle apparater tåler ikke denne strøm. En Ren Sinus inverter koster lidt ekstra, men pengene er godt givet ud.

Inverteren er

Inverter til batteri bruges til at hente jævnstrøm fra dit batteri på 12V eller 24V og transformere den over til 230V vekselstrøm, noget som bruge af mange ting såsom: Køleskab, el-kogekeddel, tv, radio og meget mere. En inverter til batteri skal have en vis kvalitet, det er ikke bare en inverter fra 12V DC til 230V AC, der er stor forskel på kvaliteten af disse invertere. En god inverter har: – lavt tomgangsforbrug – kan aldrig komme over 240V AC – har en god og stabil sinuskurve. Du kan få to slags invertere, en med ‘ren sinus’ og en med ‘modificeret siuns’ Som du kan forstå, så er de billigere invertere med modificeret sinus ikke gode for de ting du tilslutter.
Du kan vælge en inverter med ren sinus, hvilket klart er den rigtige løsning på længere sigt, og du kan vælge en med ‘modificeret sinus’ som slider mere på dine ting. En inverter med ren sinus vil give dig det som du også får gennem el-nettet, og det vil virke godt med de ting som tilsluttes. En sådan inverter er en billig og ikke så god løsning på at give dine 230V AC ting støm. Det vil virke, men du vil finde visse bi-virkninger ved en sådan løsning, der vil være mis-støj fra dine ting, da de ikke få den korrekte strøm. En radio vil have en brummetone og dine lysstofrør vil summe, det vil ødelægge dem over tid, dine ting er ikke bygget til denne ‘skæve strøm’, men de er billigere en de bedre invertere med ren sinus. Derfor skal du ofre de ekstra penge på en inverter med ren sinus, du vil i det lange løb se, at det er en bedre løsning. Du vil ikke blive forstyrret af underlig opførsel fra dine ting, det er trods alt bygget til rigtig strøm som en ‘ren sinus’ inverter vil give dig.

Inverteren skal helst være lidt større

Inverter til 12V eller 24V med ren sinus til batteri på 12V eller 24V. Når du vælger inverter, skal du tænke på, at den skal være stærk nok til at kunne trække de ting du ønsker, derfor regn med at inverterens størrelse skal være ca. 1000W mere end det forbrug den maksimalt skal trække. Ved at vælge en større inverter, sikrer du dig, at inverteren ikke overbelastes og at den ikke konstant er alt for varm, det kan dens transistorer ikke holde til i længden. Du skal også være opmærksom på, at inverterens specifikationer lever op til en god kvalitet. Inverteren skal kort fortælt have følgende 3 faktorer på plads; den skal være ren sinus, ellers kan den give støj i elektronikken eller forbrugsgenstanden vil ikke køre med den; Inverteren skal have et mindre tomgangsforbrug; inverteren må ikke producere en volt som er højere end 240V, ellers kan de tilsluttede ting tage skade.

Som du kan se af nedenstående billede er der stor forskel på Ren Sinus og Modificeret Sinus. Den Rene Sinus er den brugne linje som jævnt bølger sig op og ned, og Modificeret Sinus er de firkantede spring som forsøger at efterligne den Rene Sinus.

inverter til batteri
inverter til batteri, med ren sinus og modificeret sinus. Du kan se hvordan kurven er skåret op i firkanter og ikke er en blød og rund kurve. Det er det du får af de billige invertere. Pas på dine ting og lad være med at have dem.