Laderegulator PWM og MPPT til 12-24 Volt

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

PWM Laderegulator


MPPT Laderegulator

Skal det være PWM eller MPPT?

For at få det maksimale ud af et solpanel, bør en laderegulator kunne vælge det optimale strøm-spænding punkt på den aktuelle spænding kurve: Maximum Power Point. En MPPT controller gør netop dette. Indgangsspændingen af en PWM controller er i princippet lig med spændingen af batteriet forbundet til output (plus spændingtab i kabler og controller). Med en PWM laderegulator anvender, i de fleste tilfælde, solcellepanelet ikke på sit Maximum Power Point. En MPPT laderegulator koster noget mere end en PWM laderegulator, og har man ikke mange solceller og batterier, kan det være unødvendigt med en MPPT laderegulator.

MPPT

Maximum Power Point Tracking (MPPT) er et elektronisk system der driver solcellepaneler til at producere for fuld kraft altid. MPPT er et fuldt elektronisk system som sørger for at varierer den elektriske driftspunkt af solcellerne, således at modulerne er i stand til at levere for fuld kraft. Den forøgede effekt fra solcellerne stilles dermed til rådighed som øget batteriopladningsstrøm. MPPT har ikke noget at gøre med et mekanisk sporingssystem som automatisk vender solcellerne mod solen.

PWM

En Power Width Modulaton (PWM) laderegulator er basalt set en kontakt som forbinder solcellerne med batteriet, den sørger for at oplade batterierne via PWM. Dens opgave er at tænde for strømmen når batteriet skal oplades og slukke igen for strømmen, når batteriet er opladet. Denne type laderegulator er billig og brugs meget, men den vil ikke ligesom MPPT laderegulatoren give dig fuld udnyttelse af den strøm som kommer fra solcellerne. Den bruges mest ved mindre solcelleinstallationer, men ved en større solcelleinstallation bruges en MPPT laderegulator.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]