Loddeudstyr med loddetin, flux, loddekolbe og holder

Loddeflux & Loddetin


Loddekolber og holdere

Loddespids-renser, loddetin-pumpe og kølepasta

Hulprint til lodning

Krympeflex

Loddeflux tilsættes ved lodningen og gør lodningen mere flydende. Hermed udgås den lidt klumpede lodning. Loddeflux findes i en type eller som en dåse hvor loddespidsen dyppes.

Loddetin bruges til lodningen. Loddetin findes i ruller mere mere eller mindre længde og tykkelse.

En loddekolbe kan fås med mere eller mindre Watt. En loddekolbe med mange Watt vil hurtigt kunne smelte loddeting. En loddekolbe kan fås til både el og gas. En loddekolbe til gas behøver ikke en ledning til stik, den vil kunne bruges alle steder også udenfor.

En loddekolbe-holder bruges som opbevaringssted for den varme loddekolbe. En varm loddekolbe skal sættes i en sådanne holder og vil derefter hurtigt igen kunne bruges.

Når man arbejder med elektriske enheder skal de mange gange kunne aflede varme, hertil bruges kølepasta som smøres på de emner som bortleder varmen. Når en loddekolbe bruges bliver den smurt ind i gammel loddetin, og det skal løbende renses af loddekolben. En rensning kan ske via spåner eller via en svamp.

Når man aflodder gammel loddetin skal det fjernes, hertil bruger man en loddevæge som lægges ned i den gamle smeltede loddetin, herefter vil man nemt kunne fjerne den gamle loddetin.