Sikringer og Sikringsholdere

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Sikringer

Sikringsholder

Sikringer findes i mange forskellige udformninger og de finde stil både jævnstrøm (DC)og vekselstrøm (AC). Typiske bruges glassikringer, både de små og store af slagsen til strøm på AC. Sikringer og sikringsholder til DC er typisk enten fladsikringer, af lille eller stor størrelse, eller automat sikringer som automatisk efter noget tid virker igen.

Sikring og sikringsholder er væsentlige værktøjer i mange kredsløb.[/vc_column_text][vc_column_text]

Sikringer

sikring og sikringsholder findes både i Fladsikringer i mini størrelse og faldsikringer i stor størrelse. De findes som automatiske sikringer som selv slår til igen, efter en korslutning, og sikringer findes som AGM. Endvidere findes sikringer som glassikringer i lille og stor størrelse.

Sikringer er vigtige mange steder, de vil kunne sikre dig mod en kortslutning og dermed beskytte dit batteri mod fuldstændig afladning og dermed beskadigelse. Sikringer monteres gerne på alle de ledninger som trækkes fra dit batteri. Det er vigtigt også at have sikringer på de kabler som trækker meget strøm, så undgår man afladning via kortslutninger inde i elektriske kredsløb.

Sikringsholder

En sikring og sikringsholder behøver en sikringsholder, det er den som sikringen sættes ned i og er monteret i. Der findes sikringsholdere til: fladsikringer, glassikringer og AGU sikringer. En sikringsholder findes i mange udformninger, og de findes så de passer til sikringens størrelse.

Værktøj til sikringer

Når man behandler en sikring og sikringsholder, er sikringens størrelse mange gange en forhindring. Nogle sikringer er store og nemme at få fat i, mens andre sikringer er små, og dermed svære at få fat i. Derfor er der udviklet forskelligt værktøj til at behandle sikringerne, når man arbejder med dem. En sikrings-tang er et stykke værktøj som gør det nemt at gribe fat rundt om sikringen og fjerne den.

Sikring og sikringsholder

Når man arbejder med sikring og sikringsholder, er det nødvendigt at være klar over de forskellige sikringers egenskaber. En sikring og sikringsholder kan enten være til vekselstrøm, hvilket typisk er tilfældet for glassikringerne. Men sikringer og sikringsholdere kan også være bygget til jævnstrøm, hvilket er tilfældet for automatsikringer.

Sikring og sikringsholder som for eksempel en fladsikring findes i to udgaver. Den findes i en min-udgave og den findes i en stor udgave. En sikring og sikringsholder skal på denne måde passe sammen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]