Spar 70% på elregningen med solceller og batterier

Solceller producerer strøm og den skal selvfølgeligt gemmes på batterier til senere brug. Længere er den ikke. Hvis vi skal blive mere uafhængige skal der flere solceller til i villahaverne.

Den strøm som produceres om dagen og som ikke bruges, den skal selvfølgeligt gemmes på batterier.

Det er kun størrelsen på solcellerne og batterierne som bestemmer hvor meget man ønsker at spare på elregningen. Selvfølgeligt kommer det an på hvor meget strøm man bruger i løbet af et døgn. Man skal man have solceller og batteribank stor nok til at kunne indeholde dette eller flere døgns strøm.

Helt konkret har jeg selv et system med 3Kw solceller som er opkoblet på 25Kwh Lithium LiFePO4 batteri. Det giver mig al den strøm jeg skal bruges fra Marts til Oktober uden at skulle bruge strøm fra el-nettet. Mit daglige strømforbrug ligger på ca. 10Kwh pr. døgn. Vi taler her om hele mit forbrug alt inkl. kogeplader, microbøleovn, elkedel, brødrister og mere til, jeg lever som jeg plejer og bruger blot kun solen som energikilde.

Opsætningen af solceller

At få solcellestrøm betyder ikke at alt skal koste en formue i stativer osv. Solcellerne kan simpelthen bare stilles på græsplænen med en pind i ryggen. Det er nemt og ganke effektivt. Mere behøves ikke for at få strøm fra solen.

Priser på et sådan anlæg

10 stk. 350W solcellepanler = 15.000,-
Laderegulator 60A 48V = 1500,-
Inverter 3000W 48V = 3000,-
Batteribank Lithium LiFePO4 på 48V med 13KWh = ca. 28.000,-
BMS 200A med bluetooth = 2000,-
Ledninger og stik = 500,-

Samlet = ca. 52.000,-

Sitet bruger Cookies. Nogle bruges til statistik og andre sættes af tredjeparstjenester. Ved at klikke på 'accepter' accepterer du brugen af cookies. Du kan til enhver tid ændre eller trække dit samtykke tilbage, hvilket sker nederst på websitet 'Om cookies'.