Udgivet i

Vi skal have flere Solcelle til husholdningerne

Vi har brug for flere solceller over det hele. Henter man energien fra solceller ned i batterier via en laderegulator kan denne strøm bruges efter solen er gået ned. Vi skal alle til at bruge denne teknologi mere, for det virker og det sparer på den strøm som normalt købes fra energi-selskabet.

Strømmen fra energi-selskaberne er dannet via forsile brændstoffer såsom Træ, Olie, og andet og som sådan har det udledning af CO2, hvilket vi ikke ønsker skal ske. Derfor er det nødvendigt at opsætte Solceller som om dagen kan give den strøm der skal bruges om aftenen og natten. Og det kan god lade sig gøre.

Opsætter man solceller og en inverter til at omdanne DC til AC vil man godt kunne spare på den strøm som normalt hentes fra el-selskabaet. Det er muligt at starte med at opsætte kun få solceller og dermed danne strøm til dækning af et el-forbrugt. Man kan så over tid opsætte flere solceller og dermed dækker mere og mere af sit daglige strøm-forbrug, og dermed spare mere og mere CO2 til vores alle bedste.

Ønsker man at benytte denne mulighed for både at spare på den købte strøm, samt at spare os alle for udledningen af CO2 kan man hurtigt komme igang. Man opsætter 1 eller flere solceller i haven og tilkobler dem en laderegulator til opladning af battier. Hertil skal bruges en inverter som transformere strømmen fra batterierne fra DC over til AC som normalt bruges i husets stikkontakter.

Men dette lidt komplicerede setup er her gjort simpelt via en bokse med al denne funktionalitet som blot sætte op på væggen og klarer det hele.

Her kan du få en boks som giver dig 230V AC fra solcellerne uden videre. Denne boks fylder ikke meget og kan sidde alle steder indenfor. Den ser således ud:

MPPSolar 24V 2400V AC
MPPSolar 24V 2400V AC

Med en sådanne inverter på op til 2400W på AC kan man via solceller få dækket en del af sit daglige strømforbrug på AC 230V. Denne ‘Boks’ indeholder den nødvendige funktionalitet til at omdanne solcellers strøm over til noget som kan bruges i stik-konktakten.