LiFePo4 batteriets egenskaber

Et Lithium batteri af typen LiFePo4 har nogle egenskaber som her gennemgås. Data som her præsenteres er hentet fra følgende artikkel: http://www.cse.anl.gov/us-china-workshop-2011/pdfs/batteries/LiFePO4%20battery%20performances%20testing%20for%20BMS.pdf

Anbefalet maks- og min. Volt for LiFePo4

Et LiFePo4 batteri kan oplades til 3,65V DC og aflades ned til 2,0V DC. Man bør ikke aflade et LiFePo4 batteri til en Volt mindre end 3,1V, der er ingen grund til det, der findes næsten ingen Ampere i Volt mellem 2,0V op til 3,1V pr. celle. Og det bør ikke oplades til mere end 3,4V, da der ikke kan gemmes særligt mange Ampere i Volt mellem 3,4V op til 3,65V.

LiFePo4 batterier er temperatur-følsomme

LiFePo4 batterier har det bedst i en temperatur over 0 grader og under 45 grader, de vil ikke kunne aflades i negativ temperatur uden at tage skade og de vil tage skade ved temperatur over 45 grader.

Batteriets kapacitet er afhængigt af temperaturen. I lavere temperatur (over 0 grader) har batteriet en lavere kapacitet.

LiFePo4 intern resistens

Den interne resistens af et batteri siger noget om dets evne til at afgive og modtage strøm. LiFePo4 batteriers interne modstand er for et nyt batteri på mellem 1-6 mOhm. Efterhånden som batteriet bliver slidt stiger den interne modtand (mere modtand med at afgive og modtage strøm). Men en intern modstand på 6 mOhm ligger stadigt meget langt under hvad syre batterier har fra start).

Et LiFePo4 batteris interne modstand er afhængig af temperaturen. En lavere temperatur giver en højere intern modstand.

Sitet bruger Cookies. Nogle bruges til statistik og andre sættes af tredjeparstjenester. Ved at klikke på 'accepter' accepterer du brugen af cookies. Du kan til enhver tid ændre eller trække dit samtykke tilbage, hvilket sker nederst på websitet 'Om cookies'.