Hvilket solcelle anlæg skal jeg vælge?

Der er ingen tvivl om at det kan betale sig med solceller. Den bedste løsning er også at få opsat en batteribank med Lithium batterier til oplagring af den daglige energi. Solen skinner typisk når man er på arbejde og om aftenen koster energien dyrt.

Men en batteribank kan dagens energi fra solcellerne gemmes i batterier og bruges om aftenen og natten. Men det er vigtigt at bruge batterier som virker ordentligt og lang tid.

Lithium batterier kan derfor med fordel bruges. De taber ikke energien i varme ved opladning og afladning og de indeholder derfor mere af den kostbare sol-energi som så efterfølgende kan bruges. De koster lidt mere men holder mange flere år.

Det kan sagtens lade sig gøre at opbygge anlægget selv. Der er lidt ting man skal sætte sig ind i som udgangspunkt. Men det er ikke raketvidenskab.

Hvis man ønsker at spare lidt penge, skal man ikke købe de færdige anlæg. Færdige løsninger har typisk for høj selvforbrug med alle deres meget avancerede løsninger, som man normalt ikke har brug for.

Man skal selv sætte sig ind i hvad som behøves og dermed selv opbygge sit system lige som det skal være.

Sitet bruger Cookies. Nogle bruges til statistik og andre sættes af tredjeparstjenester. Ved at klikke på 'accepter' accepterer du brugen af cookies. Du kan til enhver tid ændre eller trække dit samtykke tilbage, hvilket sker nederst på websitet 'Om cookies'.